Praktische informatie

Doe mee!

Tijdens het Stadsavontuur ben je geen toeschouwer, maar deelnemer! Vanuit onze startlocatie, Rodetorenstraat 65, trekken jullie met een speciaal vormgegeven krant de binnenstad in. Het Stadsavontuur brengt je op bijzondere plekken in Zutphen. Los puzzels op om te ontdekken wat de volgende locatie is die je na openingstijd mag beleven. Bij elke locatie ontgrendel je een nieuw stuk van het spannende verhaal over strijd tussen de patriotten en orangisten.

Bereikbaarheid

  • Zutphen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De trein stopt praktisch in het centrum. Vanaf het stationsplein is het 8 min lopen naar onze startlocatie: Rodetorenstraat 65.
  • Kom je met eigen vervoer? Er is volop parkeergelegenheid. De parkeerplaatsen ‘s Gravenhof en Martinetsingel zijn het dichtst bij de startlocatie, Rodetorenstraat 65, gelegen.
  • Of bezoek de site van InZutphen om je reis te plannen.

Toegankelijkheid

  • We vinden het belangrijk dat het Stadsavontuur voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. Helaas zijn niet alle locaties rolstoel of scootmobiel toegankelijk, waardoor belangrijke onderdelen van het spel niet te bereiken zijn voor mensen in een rolstoel of slecht ter been zijn (trappen en drempels). Wij betreuren dit en willen ons op dit gebied verbeteren voor een volgende editie van het Stadsavontuur.
  • De aanbevolen leeftijd voor het Stadsavontuur is 10+ jaar. Kinderen onder de 10 zijn natuurlijk welkom! Maar de moeilijkheidsgraad van de puzzels is 10 jaar of ouder. Kinderen onder de 10 jaar hebben daarom vrij toegang (onder begeleiding).
  • De teksten en geluidsfragmenten worden alleen in het Nederlands aangeboden. We streven ernaar om in een volgende editie deze onderdelen ten minste ook in het Engels te kunnen aanbieden.

Speelduur

Dit evenement vindt grotendeels plaats in de buitenlucht. Om het spel uit te spelen bezoek je 12 verschillende locaties, totaal is dat ongeveer 3 km in afstand. De totale speelduur ligt tussen de 2 en 2,5 uur.

QR-codes

Door de stad zijn bordjes te vinden met een QR-code. Om de geluidsfragmenten te beluisteren is een telefoon nodig met internet. Gebruik de ingebouwde app om de QR codes te scannen.